Wednesday, 23 October 2013

Beverage 01

Bagaimana wine dijual
Buka wain
dalam lepas wain penghantaran dalam tong dan dengan poured ke dalam jag wain atau carefes oleh itu arak terbuka bersuara. hari terbuka wain dipanggil sentiasa dihantar dalam botol. Kaedah ini untuk berkhidmat kepada wain adalah perkara biasa di Eropah adalah industri yang sama saiz botol berikut untuk piawaian terbuka wain.
1. 1 liter botol
2. 1/2 botol
3. 20 centiliter botol
ukuran hendaklah ditanda pada botol. Jika arak dari botol satu liter. Jika wain dari botol satu liter itu hendak disampaikan dalam carafe atau kaca kemudian carafe itu dan wajib menjadi standard ukuran. botol arak terbuka dibuka di Bar, tidak di hadapan tetamu. secara semula jadi arak ini adalah tidak vintaj tetapi gabungan berlainan tahun jadi kualiti boleh diselenggara secara konsisten. sebagai satu peraturan wain ini akan baik wain setiap hari tetapi produk berkualiti tidak terutamanya tinggi.

vintage wain - wain botol
arak ini sentiasa akan dihantar dan disimpan di dalam botol dan sentiasa dibuka di meja di hadapan tetamu. cermin mata mesti sesuai untuk arak. vintage wain secara umumnya mempunyai kualiti yang lebih tinggi berbanding wain yang terbuka. wain ini adalah dari satu tahun tertentu yang dinyatakan pada label.
saiz botol biasa.
1/4 botol - kira-kira enam hingga tujuh auns bendalir
1/2 botol - kira-kira dua belas ke empat belas auns bendalir
1 botol - kira-kira dua puluh empat hingga dua puluh tujuh auns bendalir
Magnum - auns bendalir ti lima puluh satu kira-kira empat puluh lapan

Perkhidmatan wain
untuk berkhidmat wain dengan betul ia adalah nescessary untuk mematuhi kaedah-kaedah yang pelbagai. benar-benar peraturan yang pertama bagi semua bevarages adalah bahawa wine sentiasa berkhidmat dari kanan thguest yang juga di mana cermin mata diletakkan.
Perkhidmatan terbuka wain.
Jika wain dihidangkan oleh kaca itu diletakkan di sebelah kanan tetamu. Jika Buka wain dihidangkan dari botol kemudian botol dibuka di bar dan dibentangkan kepada tetamu sebelum mencurah. ketika menyampaikan botol ia diadakan dengan dua tangan di hadapan tetamu supaya tetamu boleh membaca label dan mengesahkan bahawa ini arak yang dia diperintahkan. selepas tetamu yang meluluskan arak ia dicurahkan dari sebelah kanan. Sebaliknya kaedah-kaedah yang sama yang digunakan untuk menghidangkan makanan menggunakan, yang wanita akan berkhidmat sebelum lelaki. isian semula cermin mata adalah kerja Perkhidmatan kakitangan dan tetamu tak perlu untuk melakukannya sendiri.

Perkhidmatan vintage atau botol arak.
wain vintaj yang perlu dikendalikan sangat hati-hati. Walaupun shake sedikit harus dielakkan. botol disusun diadakan dengan kedua-dua tangan dan disajikan untuk tetamu yang mengarahkan ia. vintage wain sentiasa dibuka di hadapan tetamu. ini perlu dilakukan lembut mungkin dengan elegence dan tidak kelihatan tentera atau usaha. Ia adalah kelebihan kepada rehat botol di atas meja sisi atau jika terdapat ruang yang cukup tepat atas meja tetamu.

1. dengan pisau potong corkscrew Kerajang pada leher botol sekurang-kurangnya satu perempat menganjak dari atas. Pastikan anda memotong Kerajang ini tanpa menoleh botol.
2. setelah Kerajang yang telah dialih keluar saluran yang sedia ada yang boleh diletakkan betul-betul di Pusat cork ini dan meranapkan in. tidak membenarkan hujung Lingkaran besar untuk menembusi cork yang benar-benar atau cebisan kecil cork boleh jatuh ke dalam wain.
3. kemudian cork dia perlahan-lahan ditarik keluar. Jika nesessary berpaling sedia ada kepada yang lebih sedikit untuk Elak cork ini.
4. mulut botol kini dibersihkan dengan napkin. botol adalah bukan untuk corked sekali lagi.
5. merah wain, wain putih berat dan wain sparkling dituang terus ke atas kaca. dua kaedah yang lazim digunakan untuk mencurahkan. Ia switzerland apabila mencurah wine label di atas supaya ia praktikal dilindungi dengan tangan kerana ini adalah cara botol disimpan dalam bilik simpanan wainnya.
6. di Jerman dan Perancis label tidak dilindungi dan botol diadakan supaya tetamu itu boleh melihat label pada setiap masa.
7. rasa kecil dicurahkan untuk tetamu yang mengarahkan arak supaya dia boleh menyemak kualiti. selepas tetamu meluluskan parti yang lain disajikan. kaca tuan rumah dipenuhi buat. Jika benda-benda untuk arak botol perlu ditukar tanpa.
8. Komen adalah lebih baik untuk menurunkan dengan sebotol wain daripada tetamu. (jika tetamu tetap menjadikan ini satu tabiat yang headwaiter yang patut dimaklumkan) Bilakah sebotol baru yang ditempah baru kaca perlu disediakan bagi yang merasa.
9. fizzy wain putih dituang dari sedikit lebih tinggi di atas kaca daripada wain merah. glassses yang perlu diisi kira-kira tiga suku penuh.
10. old wain merah yang mempunyai sedimen disajikan di bakul wain. untuk membentangkan wain yang muda cara ini untuk tetamu akan agak lucu. satu-satunya alasan untuk bakul wain adalah untuk mengelakkan dirsturbance daripada enapan tersebut. dengan bakul ini boleh dibentangkan dan berkhidmat dalam kedudukan yang sama seperti ia disimpan. untuk mengelakkan tumpahan semasa membuka botol bahagian Penyambut bakul boleh diangkat. berat wain merah yang lama yang disajikan dalam bakul perlu dituang ke dalam kaca sangat perlahan-lahan. kaca diadakan witt sudut dan ia dipenuhi hanya satu pertiga penuh.

pembukaan sparkling wain.
1. letakkan botol dalam baldi. Sebaik sahaja botol produk mengalihnya keluar daripada baldi dan Balut.
2. memegang botol di tangan kiri dengan ibu jari anda di keluarkan cork Kerajang tersebut dan dawai dengan tangan kanan.
3. menunjukkan botol dari tetamu semasa mengeluarkan cork ini. memegang botol dengan tangan kiri anda membuat pusingan sudut cork dari kenalan. champagne yang patut menghalang cork dalam kenalan. champagne tersebut harus berkhidmat sekaligus.

Apabila berkhidmat champagne dan wain sparkling lain adalah sangat penting untuk tahu cara yang betul untuk pembukaan sebotol champagne.

1. dipotong Kerajang di bahagian atas botol.
2. meletakkan tangan di atas cork, Jangan sekali-kali mengeluarkan ia sehingga cork yang ditarik keluar sepenuhnya. mengambil kira wine.
3. Balut tuala sekitar botol untuk Keselamatan dan tumpahan. Keluarkan cork perlahan-lahan, perlahan-lahan menukar botol dalam satu arah dan cork di negara lain. memudahkan cork keluar perlahan-lahan tidak dirstub arak dan keepsthe cecair dari memancut keluar.
4. Tuang wain tersebut ke dalam barangan kaca yang sesuai.


No comments:

Post a Comment